«« bezár

2007. augusztus 3: Falunapok Kommandón és Szörcsén (Háromszék napilap)

A hétvégén két orbaiszéki településen szerveznek falunapokat: Szörcsén és Kommandón. Mintha versenyeznének egymással. Kommandón immár hagyománnyá vált — és Kocsis Béla polgármester szerint ezen nem is változtatnak —, hogy a falunapokat minden évben augusztus első hétvégéjén rendezik meg.
A korábbi öt rendezvény során bebizonyosodott, hogy ez az időpont a legalkalmasabb mind a Kommandón nyaralók, mind az időjárás szempontjából. Az eső sohasem befolyásolta kellemetlenül a rendezvényt, ha lett is egy-egy nyári meleg zápor, hamar elvonult, s a mulatság folytatódott, mintha mi sem történt volna — mondta a polgármester, aki azt reméli, hogy idén is jól fogják érezni magukat a falu lakói és vendégei, ugyanis a hatodik falunapokra is különleges műsorral készültek. Így például meghívták a budapesti Bojtorján és a vajdasági 3+2 együtteseket. Utóbbi fellépése kedden még bizonytalan volt, prefektusi közbenjárásra, illetve külügyminisztériumi beavatkozásra volt szükség ahhoz, hogy a szerbiai román nagykövetség beutazási vízumot adjon az együttes tagjainak. Végül lett vízum, így szombaton este a közönség eredetiben hallgathatja a Kicsiny falu, Kombiné, Egy asszony miatt stb. számokat. A szárazság miatt nem termett gomba, így nem főznek óriás gombapaprikást, de lesznek más ínyencségek. Például idén két ökör kerül nyársra, a lacikonyhák is sok étellel, itallal várják a vendégeket. A szokásos óriás tábortűz és a tűzijáték sem marad el.
Benedek Ibolya, a zabolai tanács szörcsei faluképviselője lapunknak elmondta, hogy nem versenyeznek Kommandóval, a rászervezés sem volt szándékos, a Háromszéki Magyarok Világtalálkozója miatt hozták előbbre a szörcsei falunapokat. Itt is változatos szórakoztató műsorral várják majd a hétvégén a falu lakóit és vendégeit.
Kocsis Béla polgármester a környékről, de messzibb vidékekről is négy-ötezer vendégre számít, Benedek Ibolya pedig falusfeleire. Bár nem zárja ki, hogy lesz olyan szörcsei is, aki kíváncsi a 3+2 és a Bojtorján együttesekre. Részletes programok a Mi, hol, mikor-ban

Bodor János – Háromszék napilap, Közélet

«« fel | bezár