«« bezár

Óriáspince-tetõn Szörényi és Bródy

Telt házzal, hosszas tapssal fogadta Szörényi Leventét és Bródy Jánost a sepsiszentgyörgyi közönség a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.

Telt házzal, hosszas tapssal fogadta Szörényi Leventét és Bródy Jánost a sepsiszentgyörgyi közönség a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében. A találkozón az egykori Illés Együttes két vezetõ egyénisége ismertette az idén, augusztus 19-én premierként bemutatandó Egy a nép, egy a magyar címû produkciót.

A Háromszéki Magyarok Világtalálkozója alkalmával a maksai Óriáspince-tetõn látható elõadás keresztmetszetét adja az Isten kardja, István, a király, Veled, Uram! és Árpád Népe címû korábbi mûveknek. Kedvezõ fogadtatás esetén a szerzõk Magyarországon is színre viszik a látványos rendezõi megoldások, díszes jelmezek, valamint XXI. századi technika igénybevételével készült produkciót.

A kortárs magyarországi tömegzenérõl beszélve Szörényi elmondta, hogy a 60-70-80-as évek zenéjétõl eltérõen elveszítette kreatív szabadságát és kiszolgálójává vált a „nem tiszta érdekeknek”. Ezzel szemben bevallotta: az István, a király két évvel ezelõtti csíksomlyói elõadásakor „sírt kívül-belül” a többszázezres tömeg láttán. Háromszéki siker esetén Magyarországon is bemutatja az Egy a nép, egy a magyar elnevezésû összeállítását a Szörényi Levente – Bródy János zeneszerzõpáros.

Domokos Péter – Új Magyar Szó

«« fel | bezár