«« bezár

2007. július 18.: Világtalálkozótól kétnyelvű rendszámtáblákig (Polgármester-találkozó Kézdialmáson) (Háromszék napilap)

Tegnap délelőtt a kézdialmási művelődési otthonban tartották meg a kézdiszéki polgármesterek e havi találkozóját, melyen meghívottként a megyei tanács vezérkara is jelen volt.
A munkaülésen többek között a Háromszéki Magyarok Világtalálkozója, a Hargita és Kovászna megye integrált hulladékgazdálkodási rendszere nevű projekt, a községi utak javítása, a polgármesteri hivataloknál bejegyzett járművek számtáblái kerültek terítékre.
A Háromszéki Gazdaságfejlesztési Társuláshoz való csatlakozás és a helyi tanácsok által összeállított pályázatok kapcsán szópárbaj alakult ki Vajda Lajos megyeitanács-alelnök és Török Sándor kézdivásárhelyi polgármester között. Demeter János megyeitanács-elnök hozzászólása során a megyeháza és a helyi önkormányzatok közötti, új típusú együttműködésről beszélt.
Török Sándor bemutatta a céhes város önkormányzata által megrendelt, szabványos méret szerint alumíniumból készített, fóliázott számtábla mesterpéldányát, melyen románul és magyarul szerepel Kézdivásárhely neve. A községek a település nevének hosszúsága függvé¬nyében 340 és 380 euró közötti összeget fizetnek a táblákért. Az a döntés született, hogy minden község ezt a számtáblát fogja megrendelni, és a forgalmi engedélyeket is egységesen készíttetik el. Jövő héten megkezdik a kézdivásárhelyi számtáblák sorozatgyártását, a községek matricái két héten belül készülnek el. A robogókra kisebb számtábla kerül. Kézdivásárhely polgármestere azt is elmondta, hogy a traktorok és egyéb járművek bejegyzése esetén az első lépés a gépjármű-nyilvántartási hivatalnál történő műszaki ellenőrzés, csak ezt követően lehet bejegyezni a forgalomba. Augusztusban nem tartanak polgármester-találkozót, a szeptemberi kézdiszéki találkozó házigazdája Varga Attila, Esztelnek polgármestere lesz.

Iochom István – Háromszék napilap, Közélet

«« fel | bezár