«« bezár

2007. augusztus 28: Perkoi búcsú TransylMania-módra


a szerző felvétele

Ismét várt egy kis hegymászás a világtalálkozó programjaira kíváncsi közönségre, akik a TransylMania zenekar Mert tudnom kell címu produkcióját kívánták megtekinteni augusztus 20-án este.
A Kézdiszentlélek feletti Perkon jókora tömeg gyult össze a különleges produkcióra várva, ahol a baróti együttes régi és új dalait eloadva a magyarság történetét mutatta be. Az eloadásban Pálffy Tibor, Fehérvári Péter és Derzsi Tímea színészek, valamint a kézdiszentléleki Perko, a sepsiszentgyörgyi Belice és a kolozsvári Ördögtérgye néptáncegyüttes tagjai is részt vettek.
A Duna Televízió által éloben közvetített eseményen nem a korábbi megszokott, bulizós-táncolós TransylMania-koncertek vidám hangulata alakult ki: a közönség sokkal inkább érdeklodve figyelte a színpadon játszódó eseményeket, mintsem hangosan mulatott volna. A jól ismert dalok mellett felcsendült néhány új szerzemény, így a címadó Mert tudnom kell is.
A Tiszteld a gyermeket után a zenekar tagjain kívül minden résztvevo leszaladt a színpadról, hogy meggyújtsák a perkoi ortüzet. A zenekar még néhány számot eljátszott, majd 11 óra után a közönség is elindult hazafelé.

Erdős Zsófia – Székely Hírmondó

«« fel | bezár